Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вартові історії: архівістів Вознесенщини привітали з професійним святом

26/12/2022

 24 грудня своє свято відзначали працівники, що відповідають за збереження історичної пам’яті документування фактів сьогодення, які потрібні, перш за все, нащадкам.

Що в цих документах? Та все! За кожним із паперів – доля людей, історія родин, землі, споруд, вулиць. А працівники архівних установ зберігають, комплектують та ведуть облік усіх цих документів, надають довідки, копії та витяги з документів. У населення часто виникають проблеми при оформленні пенсії. Тоді звертаються до відділу трудового архіву по необхідні відомості.

З превеликим задоволенням привітала колег керівниця апарату районної військової адміністрації Олена Максютенко: «Важко переоцінити вашу роботу – ви щодня допомагаєте жителям району віднайти потрібні документи, часто це остання можливість знайти необхідну інформацію. Дякую за вашу працю».

Крім того, кращих працівників галузі відзначено грамотами районної військової адміністрації.

Начальник архівного відділу Вознесенської РВА Ольга Волковицька зазначила: «Ми працюємо з минулим заради майбутнього. І продовжуємо комплектування та прийом документів. Зі свого боку завдячуємо керівництву райвійськадміністрації за надання необхідної допомоги на покращення збереженості документів».

Кожна робота по своєму цікава, важлива, складна. На жаль, в уяві пересічного громадянина архів асоціюється з будівлею, вщент заповненою документами, що десятиліттями нерухомо лежать на полицях. Насправді, архів – це живий організм, який працює злагоджено й чітко. Тож побажаємо нашим архівістам, щоб не загубився жодний документ із їхньої скарбниці.

 

 

 

Всі новини →