Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Проведено тренування щодо гасіння пожеж у природних екосистемах

23/04/2021

 Для того, щоб ефективно протидіяти вогняній стихії, яка щороку завдає значних збитків, рятувальники ДСНС регулярно відпрацьовують навички ліквідації пожеж у природних екосистемах та відточують взаємодію. Зокрема, спільно з представниками місцевого самоврядування, фахівці ДСНС проводять командно-штабні, тактико-пожежні та протипожежні навчання.

Так, 22 квітня на виконання доручення облдержадміністрації від 16 квітня 2021 року №364/01 у Вознесенському районі на базі Бузької сільської ради проведені тренування для підвищення готовності органів та сил цивільного захисту місцевих ланок територіальної підсистеми цивільного захисту до гасіння пожеж у природних екосистемах.

В навчаннях взяли участь заступник голови райдержадміністрації Антоніна Шарата, представники Бузької сільської ради, керівники служб цивільного захисту. Також в практичних тренуваннях були задіяні сили та засоби 12 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Миколаївській області та ДП «Вознесенське лісове господарство».

Під час гасіння учасники навчань відпрацювали різні методи та способи: від застосування первинних засобів пожежогасіння до залучення потужної пожежно-рятувальної техніки.

Завданням рятувальників було якомога швидше поставити автомобіль на вододжерело та ліквідувати умовне загорання. Учасникам навчань вдалося показати злагодженість дій і готовність до гасіння лісових пожеж, а також перевірити оперативну готовність особового складу і пожежно-рятувальної техніки до дій за призначенням.

Загалом, навчання пройшли добре, керівництво задоволене результатами та дійшли висновку, що задіяні служби готові до ліквідації надзвичайних ситуацій.

 

 

 

Всі новини →