Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Школи Вознесенського району можуть отримати кошти на свій розвиток

06/05/2021

 

Уряд надає субвенцію для реалізації програми «Спроможна школа для кращих результатів», яка має на меті розвиток опорних шкіл, створення безпечних і комфортних умов для учнів та учителів.

На фінансування проєктів можуть претендувати школи із загальною чисельністю учнів опорних закладів освіти (без урахування їх чисельності у філіях) не менше 200 осіб, а інших закладів загальної середньої освіти — не менш як 350 осіб.

Голова району Сергій Шурабура повідомив, що в районі опрацювали і визначили об’єкти і проєкти, які можна профінансувати за кошти субвенції. З цією метою, 5 травня, голова райдержадміністрації разом з головою районної ради Спартаком Гукасяном та заступником голови райдержадміністрації Антоніною Шаратою відвідали з робочим візитом Южноукраїнську і Олександрівську громади.

Під час спілкування націлили очільників громад, що саме вони подають проєктну заявку, адже краще розуміють, що вкрай для них є необхідним. І чим більше інформації ними буде дано про проєкт, тим ймовірніше буде його проходження на затвердження.

Зараз облдержадміністрація формує перелік із зазначенням пріоритетних. Важливий момент – ці проекти співфінансуються.

  • Южноукраїнська ЗОШ І-ІІІ ступенів №4

Виготовлено проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям.

  • Южноукраїнська гімназія №1

Виготовлено проект нового будівництва швидкомонтованої споруди спортивної зали. Враховуючи, що вартість робіт надзвичайно висока, цей проєкт, як соціальнозначимий для району потребує фінансування з державного бюджету.

  • Крім іншого в Олександрівській громаді актуальною залишається реконструкція ЗОШ І-ІІІ ступенів з прибудовою спортивної зали. Загальна кількість учнів складає 659 осіб. В Олександрівці працює одна загальноосвітня школа, яка побудована в 1964 році. Під час занять фізичною культурою відбулись тріщини в стелі, що унеможливило проведення занять. Зараз вони відбуваються на відкритій площадці. Реалізація даного проєкту дасть можливість викладання у школі фізичної культури в повному обсязі, а також роботи спортивних гуртків і секцій.

 

Всі новини →