Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вознесенський та Миколаївський райони вивчають свій туристичний потенціал

08/06/2021

Про це сьогодні голова району Сергій Шурабура поспілкувався під час чергової зустрічі з Ігорем Мухарським.

"У наших громадах величезна перспектива до розвитку місцевого туризму. Потрібно підтягнути сервіс на найвищий рівень. Зараз працюємо над покращенням інфраструктури, наразі проводиться ремонт дороги в с. Актово», - зазначив Сергій Шурабура.

Посадовці під час спілкування наголосили на збережені та розвитку культурного надбання районів, висловивши надію, що райони стануть більш цікавими для туристів, митців, блогерів, будуть модною туристичною локацією.

Нині проходить моніторинг історичних та культурних пам'яток, цікавих і незвичних місць, туристичних особливостей у кожній громаді двох районів.

"Хочемо розробити спільний туристичний маршрут та запропонувати його туристичним агентствам Миколаєва. Підготовчу роботу не плануємо затягувати, а завершимо за місяць", - наголосив Сергій Шурабура.

В умовах пандемії зростає зацікавленість туристів у подорожах Україною, а райони Миколаївщини мають всі можливості для цього: рекреаційний, історичний, культурний потенціал.

Для Новоодеської та Дорошівської громад наших районів туризм стане індикатором розвитку економіки і інвестиційної привабливості.

"Розвиток туризму в громаді залежить від того, що має громада. І не обов'язково це будуть каньйони, озера, маєтки. Навіть звичайний ліс, може стати туристичною родзинкою. В по деяких випадках туристичну активність можна розвинути і на рівному місці, маючи цікаву ідею", - підкреслив Сергій Шурабура.

Сергій Шурабура висловив вдячність колезі за ідеї та підтримку, щире спілкування, поради, висловивши сподівання на нову зустріч цього разу вже в нашому районі.

Далі буде… 

Всі новини →