Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

«Всі, хто виконали повну вакцинальну сесію будуть забезпечені сертифікатами», - Олег Бабін

11/06/2021

Всі, хто виконали повну вакцинальну сесію будуть забезпечені сертифікатами. Термін їх дії один рік. Отримати сертифікат можна в будь-якому закладі охорони здоров'я, а не тільки у свого сімейного лікаря.

Про це в ході брифінгу повідомив заступник начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олег Бабін.

Станом на ранок 11 червня на Миколаївщині нараховується 7 944 осіб, які двічі отримали щеплення від коронавірусної хвороби. Загалом вакцинацію пройшли 57 650 осіб.

Щеплюють жителів Миколаївщини трьома вакцинами: AstraZeneca, Pfizer Comirnaty, CoronaVac.

Всі вищеперераховані вакцини високоефективні. Імунітет проти коронавірусної хвороби після їх введення тримається протягом року, підкреслює заступник начальника управління охорони здоров'я.

Для проведення вакцинальної кампанії Миколаївщина систематично отримує препарати. Так, минулої неділі, 6 червня, надійшли 20 000 доз вакцини AstraZeneca виробництва Південної Кореї.

Її буде використано для другого щеплення громадянам, які мають отримати другу дозу вакцини AstraZeneca відповідно до визначеного інтервалу між першим та другим щепленням.

10 червня отримали вакцину Pfizer. Найближчого понеділка очікується доставлення CoronaVac.

Графіки як вакцинації, так і ревакцинації суворо дотримуються, наголосив Олег Бабін.

Сьогодні в області діють 108 пунктів щеплення від COVID-19, які успішно виконують завдання з масової вакцинації населення та функції центрів вакцинації.

Вони зручні та доступні мешканцям Миколаєва та області, які бажають вакцинуватися. Для проходження вакцинації люди можуть звертатися до центрів первинної медико-санітарної допомоги за місцем проживання.

Будь-хто, охочий вакцинуватися у вихідні дні (незалежно від того, до якої категорії належить), може звертатися до ЦПМСД області для отримання щеплення.

Пункти щеплення працюють з ранку до 17 години вечора.

«Для проведення вакцинації не потрібна декларація. З собою необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код. Вакцинуватися можна незалежно від місця проживання в будь-якому пункті щеплення», - акцентував в ході брифінгу Олег Бабін.

#Вакцинація #Covid19

 

 

                                                                     Миколаївська обласна державна адміністрація

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини →