Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Збір урожаю у розпалі

23/07/2021

З початком другого місяця літа та сприятливої погоди аграрії району розпочали збір урожаю зернових тим самим давши старт цьогорічній жнивній кампанії.

Зранку й до ночі працівники господарств на полях пожинають плоди своєї праці. Іван Білоконь продовжує практику ознайомлення зі станом справ на місцях, зокрема з такого питання як збір врожаю. З цією метою він відвідав ФОП "Рошко А. І." та ознайомився з ходом жнив в господарстві, яке очолює Андрій Рошко.

За словами керівника в цьому році господарство обробляє 570 га землі. Загалом площа збирання зернових культур становить 320 га. Для обжинків залучають свою техніку, в цьому Іван Білоконь переконався побувавши на полях господарства. Техніка працює кожен день, не дивлячись на такі спекотні дні.

Іван Білоконь поцікавився прогнозами збору врожаю та планами на майбутнє. Андрій Іванович зазначив, що хоча холодна зима й не давала впевненості в гарному врожаї, весняні й літні дощі вселили багато сподівань. І все таки, як і більшість його колег, не поспішає робити висновки доти, поки весь врожай не збере. Розповів про підготовку ґрунту під посів озимих культур.

Оцінивши результат діяльності господарства Іван Білоконь наголосив на важливості роботи таких підприємств, адже крім високих показників врожайності маємо і суттєві надходження податків до бюджету і як наслідок розвиток території на яких діють такі господарства.

 

Всі новини →