Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Обговорили шляхи погашення податкової заборгованості

02/08/2021

   Минулої п’ятниці робоча група на чолі із заступником голови райдержадміністрації Іваном Білоконем, продовжила працювати над покращенням ситуації з декларуванням доходів одноосібниками, які самостійно обробляють земельні ділянки. Цього разу працювали на Поріченському старостинському окрузі Веселинівської громади. Чому склалася така ситуація з’ясовували із працівниками  відповідних служб і підрозділів РДА, начальник Веселинівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Олександр Зайцев та голова громади Олександр Румянцев.

     За словами Івана Білоконя, в результаті моніторингу у даному окрузі склалася найгірша ситуація з декларуванням, і не змінюється. Саме тому було запрошено боржників, аби змінити обставини. Одноосібникам висловлено сподівання щодо розуміння ними важливості питання та готовності змінювати ситуацію. 

     Олександр Зайцев, аналізуючи стан справ по старостату, зазначив, що за минулі роки такої ситуації не існувало.

Запрошені нарікали, що така ситуація спричинена неврожаєм у зв'язку зі складними погодніми умовами. Проте звернень до комісії при селищній раді про складання актів із списання неврожаїв не надходило.

    Питання взаємодії підрозділів громади із громадянами також піднялося та було запевнено, що усі звернення громадян щодо земельних питань беруться до уваги, проводиться відповідна робота, нікому не відмовлено в наданні допомоги в межах компетенції. 

    В ході зустрічі присутні спеціалісти надавали громадянам необхідні відповіді та консультації з питань, які їх цікавили. Одне з актуальних – відсутність договорів оренди землі з тими, хто обробляє землю, від чого багато громадян-власників ділянок дуже часто й потерпають, бо законодавчо без відповідно оформлених відносин важко довести порушення з боку таких горе-орендарів.

   «Безвідповідальне ставлення до сплати податків призводить до чималих втрат саме місцевими бюджетами, а це розвиток шкіл, садочків, інфраструктури», – наголосив Іван Білоконь. «Натомість мешканці нарікають на відсутність розвитку та покращення становища населених пунктів, у той час, коли чимало місцевих одноосібників просто відмовляються декларувати доходи». 

    Є сподівання, що проведена зустріч дасть поштовх у присутніх в необхідності декларування доходів.

Всі новини →