Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Інтернет – у сільську місцевість!

23/10/2021

В наш час ми не уявляємо життя без інтернету. Однак доступ та якість надання його в регіонах різна. Для покращення доступності населення в сільській місцевості до широкосмугового Інтернету передбачається можливість отримання територіальними громадами субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів приєднання до Інтернету з використанням підключення до проводової мережі за допомогою оптоволоконних комунікацій.

У бюджеті України на 2021 рік передбачено 500 млн гривень для підключення закладів соціальної інфраструктури (закладів освіти, бібліотек, медичних закладів, ЦНАПів, інших закладів) до широкосмугового інтернету у рамках бюджетної програми.

Дана Субвенція — це закупівля послуг з підключення до мережі Інтернет закладів соціальної інфраструктури виключно у селах, де відсутнє інтернет-покриття на базі волоконно-оптичних технологій.

В нашому районі з серпня поточного року громади отримали відповідні кошти згідно поданих заявок та проводять заходи по їх освоєнню. Територіальні громади проводять закупівлю робіт та послуг по наданню доступу до інтернету за визначеною процедурою. Переважна більшість громад вже завершила тендерні процедури закупівель, визначили переможців торгів уклала відповідні угоди на виконання робіт з провайдерами.

Надалі ми інформуватимемо Вас про хід проведення робіт та підключення сіл до швидкісного інтернету.

Начальник відділу цифрового розвитку,

цифрових трансформацій і цифровізації

та організації діяльності ЦНАПів

Вознесенської райдержадміністрації

Анатолій КОВАЛЕНКО

Всі новини →