Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

У Миколаївській ОДА обговорили план заходів з реалізації Нацстратегії безбар’єрності

23/10/2021

На виконання указу Президента України Володимира Зеленського та в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» Кабінет Міністрів затвердив Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року. Також на сьогодні розроблено проєкт розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації Віталія Кіма «Про затвердження плану дій на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року». 

Про це повідомив заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Трайтлі, у п’ятницю, 22 жовтня, під час круглого столу з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та представниками громадських організацій щодо обговорення плану заходів на 2021/22 рр. з реалізації Нацстратегії безбар’єрності.

 

«Ми сьогодні зібралися для того, щоб поспілкуватися з людьми, які практично володіють ситуацією з цього питання і які безпосередньо будуть брати участь у виконанні цього плану», - зазначив Олександр Трайтлі.

 

Далі директорка департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва презентувала присутнім більш детально розділи плану заходів з реалізації Нацстратегії безбар’єрності у Миколаївській області.

 

Оксана Єльчієва розповіла, що план заходів передбачає послідовність дій, які мають першочергово зробити учасники процесу з усунення бар’єрів у різних сферах суспільного життя. Стратегічна мета – аби до 2030 року Україна стала комфортною для кожного громадянина. 

 

Також вона зазначила, що план заходів визначає такі завдання як: зробити інформацію та цифрові послуги доступними для всіх груп населення; забезпечити усі групи населення рівними правами та можливостями для соціального залучення та громадянської участі; забезпечити умови для працевлаштування всіх груп населення.

 

«Наразі безбар’єрний простір, в першу чергу, сприймається як фізична безбар’єрність. Але разом з цим це не єдиний напрямок, є ще інформаційна, цифрова, суспільна та громадська, освітня й економічна безбар’єрність», - поінформувала Оксана Єльчієва.

 

У ході круглого столу представники громадськості взяли активну участь в обговоренні проєкту та внесли свої пропозиції до плану заходів з реалізації Нацстратегії безбар’єрності в Миколаївській області.

 

Підсумовуючи Олександр Трайтлі запропонував присутнім створити робочу групу, яка складатиметься з посадовців та представників громадських організацій, для того аби на практиці перевіряти заклади соціальної інфраструктури на доступність для маломобільних груп населення.



Зазначимо, що всі охочі можуть долучитися до обговорень проєкту «Про затвердження плану заходів на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року» за посиланням: https://cutt.ly/hRElXed.

Всі новини →